Gandul zilei de astazi… Nesiguranta


Exista momente in viata noastra, cand ne simtim in nesiguranta. Cand, mintile noastre sunt umbrite de griji. Cand, simtim o greutate mare in stomac care ne trage in jos. Cand, in fiecare clipa te intrebi: oare ce se v-a intampla mai departe? Cand, in momentul de fata, nu mai ai nici o bucurie!
Tot ce putem face, este sa ne ridicam in picioare si sa mergem mai departe.
Noi functionam pe pilot automat, nu trebuie sa stam prea mult pe ganduri, sa luam in considerare toate actiunile noastre viitoare. Nu este necesar sa facem asta! Este o pierdere de timp si de energie! Viata a fost, este si va fi mereu nesigura.

Chiar daca ne vom lua masuri de precautie, pentru a lua cele mai intelepte decizii, exista lucruri pe care noi nu le putem controla. Putem face lucruri drepte, iar la sfarsit acestea sa nu fie tocmai cum ni le-am dorit, sa nu fie cum ne asteptam. Nu avem capacitatea de-a vedea imaginea in ansamblu. Insa trebuie sa avem credinta. Sa avem incredere ca totul o sa fie bine pe termen lung. Sa renuntam la asteptari.

Viata nu v-a curge intotdeauna in conformitate cu planurile noastre. Cand ne vom opri din calcularea propriilor noastre miscari, cand ne vom opri sa anticipam miscarile altora, suntem liberi sa traim si asa vom permite ca vietile noastre sa se desfasoare fara o preocupare excesiva pentru noi insine.

De multe ori credem ca deciziile noastre sunt precise si suntem siguri de rezultat, dar acestea pot fi gresite. Si atunci, indoiala preia cele doua actiuni proprii ale noastre, motivatia si dorinta.   Inimile noastre pot fi in locul potrivit, insa lucrurile pe care noi le consideram benefice noua, in continuare, sa nu se intoarca inspre noi.  Uneori este pur si simplu o lectie de viata.  Din pacate, nu intotdeauna alegem ceea ce vrem sa studiem, in scoala vietii. Uneori, subiectul, ne preia pe noi. Chiar si atunci cand se intampla acest lucru, sa ne pastram calmul. Nervozitatea, nu ne v-a ajuta sa obtinem rezultatul scontat.

Renuntand sa detinem controlul asupra situatiei, lasand-o sa ne scape din mana, acest lucru nu ne calmeaza incertitudinea noastra si nici nu ne asigura de-un rezultat sigur, insa ne mangaie inimile si ne usureaza mintile noastre. Astfel ne asigura ca noi vom fi bine.

Trebuie sa invatam sa ne traim vietile noastre, cu o cantitate de incertitudine, sau cel putin fara asteptari si sa fim deschisi la cele ce vor veni.

Nu intotdeauna vor exista intersectii pe drumul vietii.  Pot  fi modalitati mai scurte si mai pline de satisfactii sau ar putea fi un traseu pitoresc cu optiuni pe care nu le-am luat in considerare.
Incertitudinea, s-ar putea sa ne trimita pe un drum necunoscut, iar finalul sa fie satisfacator.

In cazul in care ne-am trai viata in urma unui contur perfect, avand libertatea de-a alege, avand posibilitatea oportunitatilor si aventura in necunoscut, incertitudinea v-a ramane intotdeauna, — dar libertatea, oportunitatea si aventura,  ne duc clipa de clipa in viitor.

Putem spune  ca  incertitudinea, este combustibilul certitudinii.

About these ads
Următorul post

2 comentarii

 1. “Am nevoie de putina certitudine – am nevoie de ceva adevarat. Nu ma pot lipsi de asta, nu mai pot trai fara asta. Nu cer altceva, nu cer nimic in plus. Ceea ce cer e mult, e un lucru extraordinar: o stiu. Dar il vreau cu orice chip, cu orice pret, trebuie sa-mi fie dat daca exista cineva pe lume caruia ii pasa de viata mea.” G. Papini

  Like

  • Cu totii avem nevoie de putina certitudine, GogGuigou, altfel pentru ce ne-am mai lupta…
   Iti multumesc mult, GogGuigou. O duminica minunata iti doresc! :)

   Like

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,096 other followers

%d bloggers like this: