fii tu insuti !


Dragostea este cu ceea ce ne-am nascut.

Frica este ceea ce invatam pe parcursul vietii.

Calatoria spirituala ne ajuta  sa intelegem si sa infruntam frica si prejudecatile — sa acceptam  iubirea  inapoi in inimile noastre.

Iubirea este realitatea noastra esentiala  si scopul nostru pe Pamant.   Sa fim constienti de aceasta,  sa experimentam iubirea in noi insine, este sensul vietii.

 Intelesul nu se afla in lucruri.

Intelesul se afla in noi.

O lalea nu se straduieste sa impresioneze pe nimeni. Nu lupta pentru a fi diferita de  trandafir. Nici nu trebuie sa fie diferita. Exista loc  pentru fiecare floare in gradina.

Tu nu trebuie sa lupti  pentru a fii diferit, fata  de oricine altcineva de pe acest Pamant… pentru ca esti. Suntem unici deoarece am fost creati in acest fel.

 Priveste copiii mici  de la gradinita, sunt toti diferiti, fara a incerca sa fie. Atata timp cat  sunt ei insusi…  STRALUCESC.

Insa mai tarziu, atunci cand copii sunt invatati sa concureze,  sunt indemnati sa fie mai buni  unul decat celalalt, atunci  stralucirea lor, lumina lor  naturala devine distorsionata.  Adaugand la aceasta, cea mai profunda frica. Nu o frica inadecvata,  ci frica de a  nu fii  puternici peste masura  si acest lucru ii sperie si-si pierd din stralucire.

Inlocuiesc dragostea cu  dusmania, infuentati de frica, competitiei; de frica de a nu fii genii, superbi, super talentati,  fabulosi.

Traieste in iubire,  fii tu insuti si vei straluci !

About these ads

7 comentarii

 1. a-z

  foarte adevarat ce spui. adaug ca asta e o deviza tipica culturii si civilizatiei occidentale (americile, europa, australia ca topografie si crestinismul ca religie), aici actioneaza in speta concurenta de a fi cel mai bun, mereu, oriunde si oricand , in orice domeniu, chiar daca ai sau nu parte de vreun concurs, ori de vreo competitie organizata in vreun cadru conventional la care si-au dat concursul agreand regulile respective si alti competitori. fireste ca aceasta competitie permanenta, de cele mai multe ori in locuri unde nu se cade a fi vorba despre vreo competitie si/sau rivalitate (caci si asta e un aspect nociv al intelegerii gresite a ideii de competitie, rivalitatea ce depaseste cu pretul succesului final orice fel de regula admisa!), nu naste decat uneltiri si indiferenta fata de reguli admise pentru castig, prioritar devenind doar sentimentul de a fi adulat, respectat, admirat, ca invingator, indiferent, repet de cum ai obtinut o victorie. victorie, care obtinuta in afara regulilor, e in fapt un furt, deci nu are nimic din virtuozitatea castigatorului ci e doar nemernicia celui mic, inapt sa respecte niste reguli admise de toti, ce vrea cu tot dinadinsul sa fie vazut ca sef, cel mai bun, primul, invingatorul!

  imn pentru tricolori- mihai pokorski

  • Subscriu in totalitate celor spuse de tine a-z , foarte adevarat. Foarte bine ai punctat rivalitatea. Una e sa te inscri intr-o competitie si alta este rivalitatea care asa cum bine ai mentionat este nociva si autodistrugatoare persoanei. Ea se naste cred eu, din mandria de a fii cel mai bun, cel mai puternic… chiar daca capacitatea ta este medie. ( nu o lua te rog frumos personal )

   Ma bucur ca ai completat foarte corect si frumos si intelept prin comentariul tau.
   Iti multumesc mult mult a-z , din pacate nu am gasit melodia pe care tu mi-ai propus-o , imi pare sincer rau si sper sa nu te superi.
   Am sa propun o alta melodie :)

 2. a-z

  johnny b-down low

  inceput ok de week, cu spor in activitati si relaxare pe l-apus de soare.

  :):*

  • Iti multumesc mult a-z pentru gand si melodie… imi place :)

   O noapte linistita iti doresc si o noua saptamana excelenta :)

 3. a-z

  vant de brad- roza vanturilor

  chiar merge pe canicula ce ne-a invadat!

  seara respirabila.

  • In momentul de fata imi doresc sa locuiesc in padure , intr-o casuta mica si racoroasa :)

   Nu-mi place caldura :)

   Iti multumesc mult a-z pentru gand si melodie… e foarte frumoasa… nu am stiut-o… imi place :)

   O noapte linistita si racoroasa iti doresc ! :)

Trackbacks

 1. Ce se petrece in Mintea Ta? « Rokssana's Blog

Lasă un răspuns

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d bloggers like this: